Novinky
Zo sveta

Zdravie je dar o ktorý sa chceme starať. Rovnováha ktorá funguje po milióny rokov v prírode rovnakým spôsobom funguje aj v nás samotných. Pre jej udržanie je nevyhnutný okrem plnohodnotnej výživy aj pohyb, ktorý ľudstvo sprevádza od jeho počiatku a preto je nevyhnutnosťou pre udržanie kvality života do vysokého veku.

Filozofia zdravia

Gastronómia je dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu. Umením je dostať z jednoduchých čerstvých potravín šetrným spôsobom to cenné pre naše zdravie, ale zároveň pripraviť jedlo tak, aby bolo chuťovo vyvážené, atraktívne a aby nám jeho konzumácia prinášala potešenie. Doby tvrdení "všetko čo je zdravé nie je chutné" sú dávno preč.

Korene stravovania

Návrat ku koreňom stravovania, do čias, keď ešte pochádzala priamo z lona prírody a tým najprirodzenejším znakom potravy bola jeho čerstvosť. Vďaka tomu mali suroviny nielen tie najkvalitnejšie chuťové vlastnosti ,ale boli aj zdrojom všetkých dôležitých látok ,tak veľmi potrebných pre naše zdravie.

Spätosť s prírodou

Už v praveku si človek zabezpečoval energetický príjem konzumovaním čerstvej stravy, bez akýchkoľvek konzervantov, emulgátorov, glutamánov ale takisto aj bez prebytočnej soli a cukru, ktoré sa stávajú akýmisi démonmi dnešného stravovania. Civilizačné ochorenia ako rakovina, cukrovka, obezita, srdcovo-cievne ochorenia, alergie a potravinové intolerancie sú výsledkom nesprávneho výberu potravín.

Čerstvosť surovín

Prvým krokom pri uplatňovaní tejto myšlienky je samotný výber surovín a dodávateľov. Zaleží nám na tom, aby sme popri výbere kvalitných zdrojov rešpektovali samotnú prírodu, ekológiu a humánny chov. Preto sa zameriavame na mäso, ktoré pochádza z domácich chovov / C+C pfeiffer, BioFarma Turová/, za studena lisované oleje /Olej Hont Súdovce/, syry / Mliečna farma Braunvieh/ ovocie a zelenina od lokálnych farmárov, zameriavame sa na sezónny vyber surovín a čerstvé bylinky.

Preto budeme radi, ak nás necháte presvedčiť vás, že zdravé jedlo môže byť dobrým vo všetkých možných a úžasných podobách. Šéfkuchárom reštaurácie HU:MAN je Ľubomír Herko.